Ademwerk

Rust in je hoofd

Ademcoaching krijgt steeds meer aandacht en dat is niet zonder reden. Door de enorme druk en stress gerelateerde klachten zijn we op zoek naar manieren om te ontspannen en om uit ons hoofd te komen. Zodat we de verbinding met ons lichaam weer kunnen voelen. Het voelen is niet voor iedereen even eenvoudig terwijl, als we niet meer voelen en dus niet weten wat ons lichaam ons vertelt…. wij niet de juiste keuzes kunnen maken.

Ademwerk komt in vele vormen voor.  Bij een verbonden ademsessie leer ik je om volledig en diep adem te halen, waarbij je de in- en uitademing met elkaar verbind, zonder een pauze er tussen te laten. Hiermee zorgen we voor een overschot aan zuurstof in de longen. Het lichaam wordt geladen met levensenergie. Deze energie zoekt zich een weg door je lichaam waardoor het lichaam aan zal tonen waar de energie vast zit zodat ze zich kan ontdoen van energetische blokkades. Door de verbonden ademhaling kom je in een niet-gebruikelijke bewustzijnstoestand. Dit is een vorm van bewustzijn die lijkt op een soort trance of droomtoestand. Wanneer je in deze niet-gebruikelijke bewustzijnstoestand bent, word je zelfhelend vermogen sterk geactiveerd. Dit zelfhelend vermogen brengt onverwerkte ervaringen in je bewustzijn zodat deze verwerkt kunnen worden. Wanneer je de ervaring volledig doorleeft, kan deze na het verwerken worden los gelaten. Je adem (levensenergie) stroomt weer door je lichaam, zoals het hoort te stromen.  

Een ademsessie is geschikt als je gelijk tot de kern wil komen, zonder van alles te moeten bespreken. Daardoor is het een zeer goede methode om uit je hoofd te komen en meer te verbinden met lichaam en gevoel.

CONTRA-INDICATIES

Helaas zijn er wel een aantal contra-indicaties voor een ademsessie: hart en vaatziekten, hoge bloeddruk, aneurysma, epilepsie, glaucoom, netvliesloslating, nieraandoening, diabetes, ernstige astma, ernstige psychosomatische aandoeningen, recente operatie gehad of andere verwondingen en zwangerschap. Val je onder een van deze categorieën dan kan het zijn dat de sessie aangepast moet worden, of is extra alertheid geboden. Ook kan het zijn dat in jouw specifieke situatie de verbonden adem (op dit moment) niet mogelijk is. Veiligheid staat boven alles, dus bij twijfel graag met een arts overleggen.

Hoe ziet een ademsessie er uit?

Bij een individuele ademsessie is er maximale aandacht en begeleiding voor jouw persoonlijke proces. We starten met een voor gesprek en maken kennis met elkaar. Jij kan je vragen stellen en ik krijg een beeld van jouw unieke adempatroon. We bespreken wat er op dat moment bij jou speelt en wat je intentie is om een ademsessie te beleven. Vervolgens gaan we de ademsessie in.

Tijdens de sessie ‘lees’ ik de ademhaling en kan het zijn dat ik zal helpen om de ademhaling verder te openen. Daar waar jij op spanning bent gaan staan, zal ik je uitnodigen om te ontspannen. Ik zorg dat dit alles in rust, vertrouwen en veiligheid plaatsvindt.

Resultaten die te behalen zijn met ademcoaching:

  • Activeert fysiek de ontgifting van je lichaam
  • Je bevrijdt jezelf van fysieke spanning en stress
  • Maakt mentaal en emotioneel ruimte voor jezelf
  • Kalmeert en relativeert bij angst- en paniek
  • Beter slapen
  • Een fit en levenslustig leven hebben

Na deze sessie geef ik je een terugkoppeling en kijken we of een vervolgtraject zinvol voor je is. 

BREATH IN
BREATH OUT
REPEAT.

Meer informatie nodig of een afspraak maken?

Scroll naar boven
Scroll naar top