Over

coaching natuurcoaching wandelcoaching gwen kok burnout wandelcoach

Even voorstellen

Mijn naam is Gwen Kok en ik ben geboren en getogen in Ermelo, een prettig authentiek dorpje op de Veluwe. Ik heb hier altijd met veel plezier gewoond al heb ik rond mijn 26ste een periode gehad waarbij ik dacht; ik moet hier weg, ik moet naar de Randstad want dáár gebeurt het allemaal! Gelukkig was dat een fase waarin ik vooral veel kilometers heb gemaakt om alles te beleven en ervaren en kon ik daarna al het moois van de Veluwe weer extra goed waarderen. 

De kern

Na mijn opleiding ben ik in dienst getreden bij een grote bank. Ik heb daar diverse functies bekleed variërend van debiteurenbeheer tot een commerciële functie binnen de bank. Ik volgde zoveel mogelijk opleidingen en trainingen en dacht dat het streven naar succes mij echt gelukkig maakte – ‘dacht’ op dat moment ontzettende belangrijke dingen te doen.

Toch stelde ik mijzelf regelmatig de vraag; waar draait het nou écht om?! Nou, en dan kan je nog zo’n interessante titel voor je naam hebben, het zegt helemaal niets over wie we zijn. Stel je eens voor, dat je je niet langer identificeert met alle rollen, die je vervult in je leven. Ik bedacht; wat blijft er over als alles wat mij is aangeleerd, waar ik in geloof… van mij af valt?! 

De kern is duidelijk; het draait allemaal om je levenshouding. De manier waarop je iets beleeft of ervaart. 

Coachen en werken vanuit mijn gevoel

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de financiële sector heb ik besloten om als zelfstandige aan de slag te gaan. De voornaamste reden dat ik deze stap heb genomen is omdat ik meer vanuit mijn gevoel wil werken. Succesvol werken vanuit mijn hart en daarmee doen waar ik zelf het meest gelukkig van word en tegelijkertijd voor anderen het meeste kan betekenen. Ik coach mensen op een humorvolle en liefdevolle wijze om vanuit het hart te functioneren zodat ze zich weer krachtig voelen en optimaal kunnen genieten van het leven. 

coaching wandelcoach coachen met honden outdoorcoaching

Opleidingen

Om te onderzoeken wat mij nou echt gelukkig maakte ben ik verschillende trainingen gaan volgen om te ontdekken wat er in mij leeft. De inschrijving voor de opleiding NLP Practitioner (Neuro Linguïstisch Programmeren) was een schot in de roos en ik heb deze versneld behaald. Vervolgens heb ik ook de NLP Coach opleiding met succes afgerond en heb veel inspiratie en energie gehaald uit het coachen van anderen. De kennis die ik hier heb opgedaan gebruik ik nu om te kunnen coachen en anderen te helpen. Er is echt zo veel meer mogelijk als we onszelf niet gek laten maken met doorgeslagen perfectionisme of blokkerende gedachten. Deze inzichten hebben ervoor gezorgd dat ik goed kan intunen op mijn klanten.

Aansluitend heb ik de opleiding Dog Assisted Coaching afgerond bij het opleidingsinstituut Pets4Care. Ik heb hier mogen ervaren dat ook dieren een positieve invloed hebben op zowel de fysieke als emotionele gezondheid van de mensen. 

Verder ben ik opgeleid tot ademcoach. Je wordt hier bewust van de adem. Het ontdekken van de kracht van het ademen, en hiermee aan de slag gaan, heeft mij zoveel positieve verandering gebracht. 

Ik hou gewoon ontzettend van ontwikkelen en leren en ben daarom altijd bezig om  nieuwe kennis en ervaringen op te doen. 

Natuur als inspiratiebron

Mijn motto is: doe elke dag minstens één ding dat je écht leuk vindt! In mijn vrije tijd ben ik samen met mijn 3 honden te vinden in de natuur, ontdek steeds weer nieuwe en mooie plekken. De natuur is voor mij een oplaadstation en haalt de haast uit lichaam en geest. In deze huidige samenleving zijn wij erg gericht op onze ratio, het denken. Natuur is puur en niet veroordelend en daarom ben ik hier, erg graag, en elke vrije minuut te vinden. 

Uit mijn hoofd, in mijn lijf

Ik merkte dat een uurtje wandelen in de bossen mij inzichten en antwoorden opleverde. En ondanks dat ik dagelijks toch best een vol programma had wilde ik hier heel graag tijd voor vrij maken. Zowel de natuur als de honden hebben de bijzondere gave om zonder veel omwegen bij de kern van een probleem te komen. Hoe fijn is het wanneer je durft te  vertrouwen op je gevoel en je daardoor inzichtelijk hebt waarom jij de dingen doet die je doet? Dat je ontdekt wat belangrijk voor jou is? Wat jou nou écht gelukkig maakt?

Rust, kracht en zelfvertrouwen

Als coach help ik mensen zoals jij, bewust te worden van datgene wat in je leeft –  met de reis naar binnen – naar jouw unieke ZIJN! 

Het gevoel wat de journey mij tot nu toe heeft opgeleverd, dat gun ik echt iedereen. Bewustzijn en persoonlijke groei is samen bouwen aan een mooiere wereld.

Scroll naar boven
Scroll naar top