Coachen met honden

De hond als co-coach

Honden zijn specialisten op het gebied van non-verbale communicatie. Zij reageren direct op onze aanrakingen, stem en lichaamstaal en spiegelen als het ware daarmee ons gedrag. Dit doen ze van nature en elke hond kan dat.

Coachen met honden als co-coach is een hele pure en mooie vorm van coaching. Honden reageren instinctief op je intenties, je lichaamstaal en zonder te oordelen spiegelen ze wat er aan energie is. Wat jij zal zien in de ‘spiegel’ die je wordt voorgehouden ben je zelf, zij begeleiden je zodat je beter inzicht krijgt in je kwaliteiten en valkuilen.

We kunnen ontzettend veel leren van honden en ik werk heel graag met ze. Door hun gedrag laten ze je zien hoe je energie is, hoe je emoties zijn en welk gedrag je daaraan koppelt. Dat kan soms best confronterend zijn. Maar er valt zo veel uit te halen omdat het op een hele veilige en respectvolle manier gebeurt. Een hond heeft geen verborgen agenda en reageert primair in het moment. Door de feedback die je van honden krijgt en door te leren ‘voelen’ word je bewust van wat er speelt, je wordt je bewust van je mooie kanten maar ook je blokkades komen naar boven. Al deze nieuwe inzichten gaan je helpen bewuster te zijn van oude gewoontes, meer balans te ervaren en meer in je kracht komen te staan.

coachen met honden hond als co-coach coachen in natuur

Meer informatie nodig of een afspraak maken?

Scroll naar boven
Scroll naar top