Coachen en natuur

De natuur

Lopen en praten in de natuur is een uitstekende manier om contact te krijgen met je lichaam en je gevoel. Wij mensen zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur, de dieren en de planten om ons heen. Heb je al eens onderzocht wat stilte met jou doet? Het lukt je beter om te ervaren wat er in je leeft. Je neemt makkelijker emoties, gedachtes en fysieke gevoelens waar. Door de huidige snelle samenleving van tegenwoordig is er weinig aandacht voor het ervaren en het beleven van de dingen. Natuurcoaching is een vorm van coaching die wandelend wordt uitgevoerd en waarbij de natuur actief wordt ingezet. Coaching in de natuur biedt een krachtige meerwaarde op coaching binnen vier muren. Een aantal voordelen op een rij:

– Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel. Aandacht voor het nu!

– Als je wandelt kom je letterlijk en figuurlijk in beweging, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging. 

– Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. Oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Het blijkt voor de cliënt daardoor vaak gemakkelijker zaken te uiten, die gevoelig of pijnlijk zijn.  

– In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult  letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe dingen ontdekken Hierdoor zal je gemakkelijker open staan voor nieuwe inzichten en ideeën. 

– Een rustgevende, groene omgeving vergroot het concentratievermogen. Je leert makkelijker en beter.

Daarnaast biedt de natuur ongekende mogelijkheden om te werken met metaforen en symbolieken. Dit brengt vrijwel altijd krachtige doorbraken in het bewustzijnsproces. Een symbool biedt de mogelijkheid het probleem even uit je hoofd te plaatsen, waardoor je er letterlijk van een afstand naar kan kijken. Door het probleem visueel te maken, creëer je tevens een duidelijke verankering. 

Als je loopt en praat tegelijk kan je informatie beter verwerken. Dat komt doordat je dan zowel je linker als je rechter hersenhelft gebruikt. Tijdens de wandelcoachsessie maak je dus steeds verbinding tussen je rationele analytische hersenhelft en je emotionele en creatieve hersenhelft. Je legt zo gemakkelijk verbinding tussen ratio en gevoel kom je sneller tot inzichten.

De natuur zal je direct laten ervaren wat innerlijke stilte is en ze helpt je te luisteren naar de antwoorden in je onderbewuste!

wandelcoach coaching wandelcoach ontspanning coachen met honden burn out

Meer informatie nodig of een afspraak maken?

Scroll naar boven
Scroll naar top